אודות


הסיפור אודות היוולדו של "גפן KITCHEN" 
את רב הדברים שאני יודע בנושא אוכל ובשרים למדתי דרך הלסת בשיטת ההתנסות והטעימה, דרך הכנת ארוחות שחיתות לאירוח משפחה חברים וכל אוהב אוכל כמוני. אנשים שבאים לחוות איתי את טעמי הבשר על כל שיטות הכנתו באירועים בהם מעורבים אנשים בלתי מקצועיים, אוהבי אוכל ובשרים, וליד כל אלה גם המון ניסיון של אשת נעורי לה הניסיון בהכנת האוכל הביתי הפשוט והטעים שלא משאיר חך אחד אדיש לטעמים הביתיים והמפנקים שהיא מכינה מהלב ומהנשמה, אוכל שכל בשלנית בת הדורות הקודמים הייתה חותמת על כך שזה מקור המנה או הקדרה "כמו שהיו עושים פעם", כמו למשל קדירת הבשר הפשוטה או סיר העלים הממולאים שבישלה אמה ז"ל של רעייתי שאף אחד לא נשאר אדיש לריחות ולטעמים מבישוליה, טעמי הירקות הממולאים או תבשילי מרק הקובה לסוגיו ומדוריו לפי מורשת כל העדות השונות ומגווני הקובה לסוגיו .

עם החיפוש אחרי פיתוח מעשנה לצרכי האירוח האישי אצלנו בחצר, ומעקב אחרי סוגים שונים ושיטות עישון שונות, חיפוש חומרי גלם מתאימים וזמינים ליצירת רצף קבוע של טעם אופייני לסוגי העיבוד והטיפול בבשרים מהחלקים השונים, נפתח בפנינו עולם ומלואו של טעמים ריחות ותצוגות בשרים שטופלו בכל מיני דרכים והתוצאות והמחמאות לא איחרו להגיע. בחיפושי וחקירתי את הנושא, נסעתי בארץ מצפון ועד דרום, טעמתי ולמדתי את הארץ על מאכליה, תבשיליה וחומרי הגלם שלה וחזרתי ליישם ולהנחיל לסובבים אותי את הטעמים שהבאתי מכל פינה ומכל מקום בארץ.

כמי שאוהב אנשים, משפחה ואוכל, את מרבית שעות הפנאי שלי אני מקדיש לאירוח, עשייה והתעניינות באוכל. למדתי על טכניקות לשימור מזון כמו עישון בשר ודגים, בישול ירקות, קלייה ושימור של חצילים ופלפלים, ועם טכניקות אלו אני מטפל בבשרים בעופות ובדגים כשאני מארח אצלנו בחצר בגפן.

אני (אנחנו) איש (אנשים) של אוכל ושל אנשים. הצירוף של שני מושאי האהבה הללו גרמו לי (לנו) תמיד לרצות לחבר ביניהם, כלומר לבשל עבור אנשים ולראות אותם נהנים ממעשה ידינו.

עם הכנת והפצת התבשילים שרעייתי מספקת לחוג לקוחותיה הרחב והמתרחב מדי שבוע, החלטנו להוסיף לתפריט גם את הבשרים המעושנים פרי המעשנה שלנו בחצר וכן לארגן ולהפיק ערבי בשר, נטו בשר, לאוהבי הז'אנר שיגיעו לערב סגור מראש למספר מוגבל של משתתפים ולהנות ממבחר תוצרי המעשנה והפינוקים הנלווים שיהיו בכל ערב כזה.

הבשרים הדגים והעופות שיוכנו וייצאו מהמעשנה ומהגריל, יהפכו עם הזמן לשם דבר ברשת ובאזור וככל שהאורחים ייהנו אצלנו כך יוסב לנו אושר ונשמח לראות פרי וברכה בעמלנו.

האוכל כשר והבשרים כשרים למהדרין
ניתן להזמין כשרות מסויימת לבחירתכם
לפרטים: כנרת 0522-408-508




אודות